Bedrijfskleding

Kleding die men tijdens het werk of in het kader van uw onderneming draagt.
Dit kan zijn in het kader van veiligheid of extra hygiëne, maar ook herkenbaarheid en uitstraling danwel een combinatie hiervan.

Vaak heeft dekleding een beschermende functie, wil men eenduidig naar buiten treden (herkenbaarheid), maar bovenal heeft het een imago- en uitstralingsfunctie. Bedrijfskleding kan worden geselecteerd op diverse criteria, denk aan brandwerende kleding voor lassers of bijvoorbeeld stalen neuzen in schoenen. Ook uniformiteit (politie, hulpdiensten) is een reden om voor bedrijfskleding te kiezen, maar vaak ook herkenbaarheid (bijvoorbeeld op evenementen, in sportscholen, etc.).

Logo's en beeldmerken kunnen worden aangebracht middels zeefdruk, diverse soorten transfers en borduring.

Houdt er rekening mee dat De Belastingdienst eisen stelt aan de kleding én de afmeting van de bedrukking (bedrijfslogo), om te voorkomen dat de kleding wordt beschouwd als "loon in natura".
Hiertoe dient de kleding (bijna) uitsluitend te dragen te zijn in het kader van uw onderneming. Dit moet blijken uit de uiterlijke kenmerken van de kleding (uniform, overall, etc.).
Is de kleding ook geschikt om buiten de onderneming te dragen? Dan moet de opdruk verwijzen naar de onderneming (logo, beeldmerk), goed zichtbaar te zijn en minimaal 70 vierkante cm te bedragen.

Graphipedia wordt mede mogelijk gemaakt door:

Copyright ©2021 Graphipedia.